Wethouder Kamstra voelt zich even thuis op obs Meester Vos

Wethouder Kamstra voelt zich even thuis op obs Meester Vos

Wat betekent ‘je thuis voelen’ eigenlijk voor jou?

De school heeft een nieuwe slogan: daar voel je je thuis! Maar wat betekent dat eigenlijk? Met deze vraag zijn de kinderen van obs Meester Vos afgelopen vrijdag 28 januari met elkaar in gesprek gegaan. En als mooie introductie van dit thema bezocht wethouder Kamstra vrijdag de kleutergroepen. Na een warm welkom door de kleuters, heeft zij voorgelezen uit het prentenboek De fijnste plek van de wereld. Daarna volgde een mooi gesprek met vragen als ‘Waar voel jij je thuis? En wat is dat eigenlijk je thuis voelen?

De hogere groepen gingen in gesprek en ontdekten dat vrienden, je veilig voelen en gezelligheid een belangrijke rol spelen in het thuisgevoel. De leerkrachten op de Meester Vos vinden het belangrijk dat leerlingen zich prettig voelen, veilig voelen en welkom voelen. Essentiele voorwaarden om je te kunnen ontwikkelen op zowel cognitief als emotioneel gebied. In tevredenheid enquêtes onder kinderen en ouders blijkt dat zij dit ook zo voelen. Ze benoemen dit ook als we hen vragen ‘Waar denk jij aan als het over de Meester Vos gaat?’ Woorden als saamhorigheid, warm, enthousiast, betrouwbaar en gemoedelijk zijn enkele voorbeelden die als antwoord werden gegeven.

En dan hebben we natuurlijk ook met de kinderen even de tijd genomen om de vernieuwde website van de school te bekijken. (www.meestervos.nl)