Een mooie start

Een mooie start

Inmiddels zijn we alweer in de derde week van het schooljaar 2023 – 2024. Iedereen heeft een plekje, kent zijn en haar klasgenootjes en juf of meester. De trommels worden weer netjes in de koelkast gezet en de tassen en jassen aan de kapstok gehangen. Het zoemt weer op school en het lijkt bijna wel of we niet zijn weggeweest. 

Zo vertrouwd en herkenbaar voelt het weer. Je kunt wel stellen: We voelen ons allemaal weer helemaal thuis!

In de eerste weken zijn er naast de vertrouwde gezichten ook heel wat nieuwe gezichten te zien. Zowel nieuwe kinderen als nieuwe leerkrachten hebben we dit schooljaar kunnen verwelkomen. 

Om een stevige en vooral fijne basis te leggen voor een goed jaar zijn alle groepen op Meester Vos  deze eerste weken aan de slag gegaan met de Gouden Weken. We nemen de tijd om elkaar (weer te leren) kennen en zullen daarna steeds meer gaan leren over elkaar, de groep en de manier van werken samen.

Uiteraard zijn de ‘gewone’ lessen ook allemaal gestart en hebben de kleutergroepen hun eerste project   ‘een nieuw schooljaar’ al bijna afgerond. 

Leuk om te weten, is dat aankomende maandag 11 september de aftrap wordt gegeven aan schoolbreed scheiden van afval. Als school gaan we, met ondersteuning van Waardlanden, over op een meer gestructureerde wijze van het scheiden van plastic, GFT, papier en restafval. Vanuit Waardlanden zullen alle groepen een korte instructie krijgen over hoe, wat en vooral waarom. De kleuters zullen de weken die daarop volgen hier verder op doorgaan en starten met het tweede thema ‘afval’. De andere groepen zullen ook nog enkele lessen spenderen aan dit actuele onderwerp. Als afsluiter zullen alle kinderen van Meester Vos zich inzetten voor het opschonen van het terrein op en om de school

Al met al, we hebben er weer helemaal zin in. We gaan er een verrassend, leerzaam en creatief jaar van maken:-)