Onze leerlingenzorg

Onze intern begeleiders
Onze leerlingenzorg wordt gecoördineerd door onze twee cluster intern begeleiders (IB’ ers). Zij zijn samen verantwoordelijk voor de leerlingenzorg binnen cluster Vianen-Zederik. Intern hebben we Astrid van Willigenburg als IB ‘er die zich bezig houdt met de leerlingenzorg van met name de onderbouw groepen. Wij streven altijd naar de beste leerlingenzorg en doen er alles aan om voor uw kind de beste zorg te leveren. Met onze cluster IB’ers Nadia Lodder en Loes Ippel komt dat zeker goed! 

MAXklas Vianen
Voor alle kinderen is er een plek in ons cluster, dus ook voor hoogbegaafde kinderen. Op onze lokatie KC Werelds in Vianen bevinden zich twee MAXklassen. Er is een middenbouwgroep (4-6) en een bovenbouwgroep (6-8). In deze groepen is plaats voor ca 20 kinderen. Samen vormen beide groepen een leergemeenschap waarbij het aanbod afgestemd is op behoeften die kenmerkend zijn voor hoogbegaafden. Er is veel ruimte voor eigen inbreng en er wordt weinig herhaald. Er wordt gewerkt vanuit de doelen die horen bij leren leven, leren denken en leren leren.
Alle kinderen hebben een eigen iPad, waardoor er gemakkelijk op school en thuis aan dezelfde projecten kan worden. De leerkrachten zijn specialisten hoogbegaafdheid en vanuit hun kennis en vaardigheden gaan ze steeds samen met de kinderen op zoek naar antwoorden op de vragen: “wat wil je leren?” en “hoe kun je dat leren?” Kinderen uit ons cluster hebben voorrang bij mogelijke plaatsing. Voor plaatsing zijn een intelligentieonderzoek waaruit een hoogbegaafd IQ blijkt en een uitgebreide toelatingsprocedure voorwaardelijk, waarbij gesprekken met ouders en kind gevoerd worden. 

Voor meer informatie kijkt u op de website van de MAXklas.